Rabu, 05 September 2012

Pusaka Keramat dan Antik (Dimaharkan)

Guci Ukir Antik Naga Emas Dan Naga Hitam
Sepasang Guci Antik Naga Emas dan Naga Hitam bertuah warisan leluhur yang didapat dari lelaku ghoib di Gunung Kawi. Menurut Karaeng Subuh paranormal yang tinggal dimakassar Kedua guci ini dipercaya membawa Kekayaan, kemakmuran, kewibawaan dan kesuksesan bagi yang memilikinya. Waktu Guci ini ditemukan dalam keadaan kotor dan berlumut tapi setelah dimandikan dan dibersihkan Guci ini menjadi berkilau dan mengkilat. Dimalam tertentu Guci ini bergoyang-goyang sendiri. (dimaharkan)
hub: 082187744877=087740107555
                                        Keris Berdiri Pamor Udan Mas


Sebenarnya yang dikatakan Udan Mas adalah pamornya. Pamornya ada titik lingkaran kecil - kecil yang tersusun teratur berbentuk titik dadu angka 5. Pamor Udan Mas termasuk pamor rekan , pembuatannya sudah dirangcang terlebih dahulu. Tidak seperti pamor tiban yang jadinya tidak dirancang sebelumnya. Bilah kerisnya berbentuk lurus , dapur keris Tilam Upih. Ada juga selain keris juga tombak yang pamornya Udan Mas. Tuah keris Udan Mas , menarik energi positip mendatangkan / memudahkan datangnya rejeki , hoki/peruntungan, harta benda bagi pemiliknya. Keris Udan Mas ini termasuk keris favorit yang banyak dicari oleh kalangan umum dan pengusaha , tidak pemilih atau bisa dimiliki / cocok bagi siapa saja. Tangguh Keris Udan Mas termasuk tangguh Pajajaran, terbilang keris Sepuh. Dimaharkan hubungi (082187744877)                                         Keris Berdiri Naga Udan Mas


Keris siap Dimaharkan Untuk Pelengkap Koleksi anda maupun dijadikan ageman Keris Naga Udan Mas tangguh Majapahit ini memiliki fungsi diantaranya sebagai berikut : 
1. Penarik Uang ( Mudah Dalam Tansaksi Maupun Berusaha ) 
2. Penjagaan
3. Pagaran Usaha
4. KharisMa
5. Memudahkan anda Mempelajari ilmu kanuragan Dan Membuat anda Lebih Peka
dan masih banyak manfaat sera kegunaan lainya yang akan anda dapatkan seiring perawatan...

Sangat bertuah antik dan keramat.2 Badik Berdiri Bertuah

Menurut kepercayaan orang bugis bahwa kawali La Gecong adalah jenis kawali yang paling tinggi derajatnya, karena konon semua senjata perang akan tunduk jika berhadapan dengan La Gecong. Menurut orang tua Gecong artinya minimal mati dua-duanya. Badik ini memiliki keseimbangan aura yang sangat baik sehingga dapat berdiri vertikal walau pun di atas benang dan dapat berdiri horisontal di pinggir warangka/wanuanya. Sangat bertuah dan berkaromah  
dimaharkan hubungi (082187744877)
Aneka Tasbih Kokka

Jenis kayu Bahtera Nabi Nuh AS - Tongkat Nabi Musa AS

Setiap ciptaan Allah SWT mempunyai pelbagai rahsia dan kelebihan yang tersirat. Sinaran matahari dan titisan hujan menyuburkan bumi yang tersimpan padanya berbagai rahasia unik. Kemudian dari pelbagai ciptaanNya itu disertakan khasiat yang tersendiri. Tiada suatu pun makhluk yang Allah ciptakan di alam ini melainkan bersamanya turut tersimpan seribu satu rahasia. Allah SWT memerintahkan manusia mencari dan mengkaji bagi mengetahui hikmah dan khasiat yang terkandung di dalamnya. Dengan taufik dan hidayahNya, manusia mampu berfikir dan mendapat petunjuk dalam usaha menerokai khazanah Allah SWT lalu menemui berbagai hasil galian dan tumbuhan semulajadi yang bermanfaat.

Sepertimana kita sedia maklum, Rodium, Paladium, Platinum, Emas dan Perak merupakan bahan logam yang paling berharga dalam industri barangan perhiasan. Menurut urutan, Rodium merupakan logam paling mahal dan sukar didapati. Bagi wanita misalnya, Emas adalah sangat tinggi nilainya. Antara logam bernilai tinggi dalam industri pembinaan pula adalah Titanium yang digunakan untuk membina pesawat dan seumpamanya kerana ia keras serta ringan. Terdapat pelbagai logam lain yang mempunyai kelebihannya tersendiri. Namun dalam kebanyakan logam, magnet atau besi berani adalah logam yang paling aneh dan unik. 

Di dalam kategori kayu pula, kajian saintifik mendapati Tongkat Ali mengandungi khasiat sebagai penawar bagi menguatkan tenaga dalam tubuh badan manusia. Terdapat juga berbagai jenis akar dan kayu yang boleh dijadikan ramuan sebagai penawar dan penyembuh penyakit. Kayu Tas pula mempunyai kelebihan sebagai pelindung sepertimana yang digunakan oleh pengendali pertunjukkan sarkis bagi menakut dan menundukkan binatang buas. Manakala kayu Kokka pula merupakan kayu paling tinggi mutunya dalam segala jenis kayu yang terdapat di muka bumi ini. ianya telah digunakan sejak zaman Nabi-nabi yang terdahulu. Contohnya seperti bahtera Nabi Nuh AS, tongkat Nabi Musa AS dan Nabi Syuaib AS diperbuat daripada kayu Kokka.

Kesemua ciptaan Allah SWT hanyalah merupakan perantaraan semata. Allah SWT jualah yang berkuasa mutlaq atas segalanya. YAKIN dan berserah hanya kepada Allah SWT selayaknya. PERCAYA dan terokailah akan ciptaanNya yang mempunyai berbagai rahasia dan kelebihan. 

Kayu Kokka terdapat padanya berbagai rahasia dan kelebihan sebagai penawar, penyembuh dan pelindung. Apatah lagi jika diguna pakai dalam bentuk Tasbih. Kayu Kokka juga boleh menjadi lebih tinggi harga dan nilainya dari masa ke semasa. Kayu Kokka wajar dimiliki oleh setiap individu sepertimana perlunya kotak ‘First Aid’ sebagai persediaan di saat kecemasan atau darurat.

Diantara rahsia dan kelebihan kayu Kokka menurut pengalaman mereka yang telah memakainya:
Rumah yang memilikinya; aman dari ancaman dan gangguan pelbagai jenis makhluk, insya Allah.
Anak menangis tidak dapat tidur; letak di bawah bantal atau rendam sebahagiannya ke dalam air lalu diberi minum, insya Allah akan tidur.
Sakit gigi; rendam sebahagiannya ke dalam air suam, kemudian berkumur dengannya dan minum, insya Allah sembuh.
Sakit kepala, sakit urat atau otot; gosok-gosokkan ke bahagian yang sakit, insya Allah lega.
Demam, sakit Kuning, kerongkong, tongsil, guam dan ruam; rendam air dan beri minum atau titiskan ke dalam mulut, insya Allah sembuh.
Ibu dalam pantang; bawa bersama semasa tidur, rendam ke dalam air suam dan minum. Insya Allah aman dan sembuh segera.
Termakan santau atau terkena racun; rendamkan ke dalam air dan beri minum, insya Allah sembuh.
Sekiranya dipakai pada tubuh badan, insya Allah akan terhindar dari binatang liar atau berbisa.
Letakkan pada bahagian yang terkena gigitan binatang berbisa, insya Allah akan hilang segala bisanya.
Jika dibawa bersama ketika berjumpa orang zalim, insya Allah akan tenang dan aman.
Sekiranya memakai ketika orang hendak menyusahkan kita, insya Allah mereka tidak akan terdaya.
Menurut sejarah yang berlaku di negara jiran, pembebas-pembebas di 4 wilayah telah membawanya bersama semasa berperang, lalu mengakibatkan pandangan musuh menjadi kabur dan pemakainya beroleh kemenangan, alhamdulillah.
Jika dalam keadaan yang amat terdesak, logam panas yang pantas kilat lagi bahaya insya Allah tidak akan memudaratkan pemakainya yang beriman dan beramal soleh.

Kepada sesiapa yang ada memilikinya, membawanya sahaja walau sebiji, 
jaga amalan dan mohon kepada Allah SWT agar Dilindungi dari bahaya penyakit berjangkit, insya Allah.

Akan bertambah lagi khasiatnya jika digunakan sebagai tasbih untuk berzikir.

Sesungguhnya Allah SWT jualah yang Maha Berkuasa atas segalanya. 
Menurut segala perintah dan meninggalkan segala laranganNya serta sentiasa mengingati Allah SWT 
dan mohon kepadaNya adalah penting dalam memperoleh keselamatan serta kesejahteraan di dunia dan akhirat.

Yang baik itu datangnya dari Allah SWT dan yang buruk itu adalah dari kelemahan kita sendiri.
Semoga dapat dimanfaatkan demi Agama, Diri, Keluarga dan Negara,
INSYA ALLAH.

By: Serpihan Serbuk Jiwa